top of page

cat    eng

_62A6358.SD.jpg

Range in 
Between

Range in Between  és una instal·lació que posa en relació la llum, el gènere i el cos. 

La llum com a font inspiradora i iniciadora de la proposta visual, juga amb el pensament i concepció filosòfica - social del gènere no binari expressant-se a través del cos.  El cos, la matèria a través de la qual veiem la difracció ens permet veure l’evolució i el canvi constant en el qual ens trobem com a societat. Uns cossos que cada cop més conformen el gènere i es separen de les diversitats sexuals i la sexualitat en què se'ns codifica encara avui en dia. Parlem d’un nou espai no binari enfocat al gènere, però que es pot situar en qualsevol espai de la societat, generant moviment, flexibilitat i canvi constant. 

 

Aquesta proposta aposta per utilitzar la llum com a eix vertebrador aprofitant les seves qualitats físiques. Amb un estudi de la història de la llum, les descobertes científiques i en connexió amb l’art, veiem com la vida i la creença d’una societat queda palesa també a través de la llum. Associant aquest concepte amb la història del gènere i les diferències de gènere viscudes al llarg del temps i sobretot enfocat a partir de l’Edat Mitjana creem una instal·lació immersiva, que et fa sentir, mirar i deixar-te portar per un espai sensorial i de pensament, que pretén obrir reflexions i alhora, qüestionar-se a un mateix. 

Captura de Pantalla 2024-01-17 a les 11.54.31.png
JoanaSerra_12_edited_edited_edited.jpg
JouSerra-05.png

Jou Serra

Jou Serra és un il·luminador i artista visual, amb estudi a Barcelona, que treballa la llum i l’espai dins de les arts escèniques, la instal·lació i l’arquitectura. Està interessat en la investigació i en la creació d’espais de reflexió on la llum se situa en el centre de la recerca visual, artística, social i filosòfica. Té un màster en il·luminació arquitectònica i també es va formar com a tècnic de llums escèniques a Granada. És llicenciat a la Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) en dansa contemporània i composició. Ha complementat la seva formació d’instal·lació artística amb Irma Marco, i amb cursos de disseny d’il·luminació amb Ana Rovira, Thomas Bourreaus i Valentín Álvarez, i a l’Escola Massana amb el curs “Art i feminisme” de Maria Llopis, així com altres formacions relacionades amb el gènere i l’antropologia al CCCB. Codirigeix la companyia Animal Religion, on experimenta amb les sinergies entre cos, llum i so.

Properament

LLUM BCN 24   del 2 al 4 de febrer, 2024

Mostres anteriors

Festival Vilart 26 de juny, 2021
Festival Llavors 3 i 4 de setembre, 2021
Festival Forma  |  1 i 2 d'octubre, 2021
Suralita Creació 21 d'agost, 2022
El Graner BCN 
març, 2023
Dansàneu 24 de juliol, 2023
Femme in Arts del 23 al 26 de novembre, 2023

JouSerra-06_edited_edited.png

Envia'ns un missatge
i ens posarem en contacte amb tu

Gràcies pel teu missatge!

bottom of page